D.D.M.B.M.

Op deze pagina staan foto’s van Dingen Die Mij Blij Maken, je weet wel, van die kleine dingen waar je vrolijk van wordt, elke keer als je ze ziet. En een goed humeur is goed voor de creativiteit, dus dit onderdeel hoort natuurlijk ook in deze crea blog.


DDMBM 11: Kitsch Kitchen tafelzeil

Vroeger kwam ik het wel eens in tijdschriften tegen, tassen en ander spul van Kitsch Kitchen. Vreselijk vond ik het toen. Maar toen ik het onlangs in een blog tegenkwam, gebruikt als crea materiaal, veranderde mijn mening op slag. Meteen maar even 2 meter ingeslagen :D.


DDMBM 10: Mijn nieuwe agenda

Al tijden werk ik met een elektronische agenda die ik op mijn computer bijhoud. Die kan ik namelijk niet kwijtraken, en het herinnert me aan dingen die op papier zo aan me voorbij zouden gaan. Maar nu ik in een winkel werk, is het telkens meenemen van post-its met gewijzigde werktijden toch niet echt optimaal. Daarvoor heb ik deze agenda gekocht, hij is geweldig klein, plat, bruin/roze/wit en heeft een vilten vogeltje op de voorkant. Wat wil een mens nog meer?


DDMBM 9: Glimmende papiertjes

Ingekocht met het idee dat het vast leuk is om er kleine envelopjes mee te maken voor zelfgemaakte dingen. Inmiddels heb ik al de nodige overige toepassingen in mijn hoofd verzameld.


DDMBM 8: Borduurgaren

Kleurtjes! En het glanst!


DDMBM 7: Stoffen

Nee, niet het werkwoord, het zelfstandig naamwoord. De stoffenmarkt is voor mij nu onderhand verboden terrein omdat ik al veel te veel stofjes heb ingeslagen. Dat neemt niet weg dat ik er nog steeds superblij van wordt :D. En ja, de stoffen op de foto zijn niet eens alles wat ik in mijn bezit heb…

Even door mijn stofjesverzameling kijkend of lopend over de stoffenmarkt krijg ik altijd immens veel ideeën en enthousiasme om aan de slag te gaan en leuke dingen te maken. Om niet voortdurend allerlei lappen rond te hebben slingeren als ik weer even wil kijken welk stofje voor een nieuw toekomstig project leuk zou zijn, ben ik momenteel bezig om een database met foto’s op te zetten. Ja, ik weet het, ik ben een nerd.


DDMBM 6: De nieuwe IKEA-gids op de deurmat vinden

Behoeft geen uitleg natuurlijk. Geheel in stijl gefotografeerd op een IKEA-tafel.


DDMBM 5: Mooie opbergbakjes en -mandjes

Geeft mij altijd het gevoel dat ik best wel georganiseerd en netjes ben. Komt niet helemaal overeen met de werkelijkheid, maar dromen mag, toch? En ze zijn ook nog eens lekker praktisch.


DDMBM 4: Een warrige plant in een felgekleurde pot op een houten ondergrond

Anthuriums (bovenstaande plant) in het algemeen zijn al een favoriet van me, zo’n heerlijk chaotische, niet stuk te krijgen plant, maar in een felgekleurde pot en staand op een lichte houten tafel vind ik hem al helemaal geweldig. Denk dat het de combinatie van de verschillende kleuren en texturen is.


DDMBM 3: Ontdekken dat er een prachtig natuurgebied twee straten van mijn huis af ligt

Compleet met watertjes, kruip-door-sluip-door-weggetjes en allerlei planten die ik nog nooit had gezien. En koeien, ook al zoiets waar ik vrolijk van wordt ;). Nu was ik er wel vaker geweest tijdens het hardlopen, maar dat was altijd op de verharde paden, en een deel is pas net weer open vanwege eerdere werkzaamheden. Zo zie je maar weer, hardlopers zijn doodlopers, want ik had al dat moois dus telkens gemist. Deze natuur zo vlakbij vind ik echt een van de grootste voordelen van aan de rand van de stad wonen.


DDMBM 2: Zelfgekweekte kruiden en groenten

Niets is geweldiger dan je lunch uit je eigen tuintje (okee, balkon) bijeen te kunnen sprokkelen. En ja, met de +/- 60 plantensoorten op een balkon/dakterras van 3 bij 5 meter is het een enigszins uit de hand gelopen hobby, maar ach, tenminste wel een gezonde ;).


DDMBM (Ding Dat Mij Blij Maakt) 1: Bonne Maman mini-jampotjes

Je kent ze vast wel, die jampotjes van Bonne Maman, en ze zijn er ook in mini-formaat. Momenteel ben ik deze aan het opsparen om gedroogde kruiden uit mijn tuintje in te bewaren (zoals de oregano bovenin) en om wellicht later zelfgemaakte/zelfgekweekte dingen (mosterd, jam, kruiden) in weg te kunnen geven. Het opmaken van de jam uit de potjes is overigens ook bepaald geen straf…DDMBM 6: De nieuwe IKEA-gids op de deurmat vinden

Behoeft geen uitleg natuurlijk. Geheel in stijl gefotografeerd op een IKEA-tafel.

Advertenties

2 reacties op D.D.M.B.M.

  1. Francine zegt:

    @ 6: jaaaa 🙂 Ik heb ‘m ook doorgebladerd. Weet je waar ik heel blij van werd? De gekleurde gordijnen op pag. 312 – waar ook een dekbed van is, maar daarvan weet ik niet op welke pagina. Vrolijk! Alleen misschien wel druk om onder te slapen 😉

  2. -JC- zegt:

    wij worden blij van dezelfde dingen, ik heb er nog een kat aan toe te voegen, dat wel, en twinkellichtjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s