De kluizenaar en zijn steen

En eindelijk, weer een tekening af. Het heeft even geduurd, ik was er máánden geleden aan begonnen, zeg maar vlak na deze tekening. Voor degenen met goede ogen, een flinke berg fantasie en veel te veel tijd over zou ik zeggen: zoek de zeilboot, de schaapherder en de aanlegsteiger…

De tekening is gebaseerd op een vage herinnering van het computerspel ‘Black and White’. Daar moest je als godheid een hele hoop dingen doen, en één van die dingen was het achtervolgen van een kluizenaar op weg naar zijn Geheime Mediteerplek. Nadat de kluizenaar UITDRUKKELIJK stelt dat je hem NIET moet volgen (“Volg mij niet. Dat… is alles.”) doe jij als godheid dat uiteraard WEL, waarna je, iedere keer dat je door hem wordt betrapt, streng wordt toegesproken weer terug naar het beginpunt wordt gestuurd. Met kluizenaars wordt niet gespot.

Lukt het je echter wel om hem ongezien over een eindeloos bergpad te volgen naar De Geheime Mediteerplek (een steen…), dan zal je hem zien mediteren met uitzicht op het lager geleden land, en zal hij je later belonen. Of dat nu echt een goed idee is (jeweetwel, jonge goden leren om grenzen te respecteren, etc) weet ik niet, maar de kluizenaar is een Wijs Man dus hij zal vast zijn redenen hebben. Dat is het beeld dat ik voor ogen had tijdens het tekenen: waar een verleden als verstokte gamer al niet goed voor is!

Deze tekening heeft me overigens doen inzien dat anatomiestudie toch wel een handige zet zou zijn. Maaaannnn, gewoon een rug tekenen, hoe moeilijk zou dat kunnen zijn? Heel lastig blijkbaar, want ik ik heb daar meer tijd aan besteed dan aan de rest van de tekening. Wat een gedoe!

Advertenties

Over Kat

Beginnende actieveling in de creatieve wereld, die graag haar maaksels aan de wereld wil laten zien.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s