Cake

Lekkere ouderwetse cake zonder poespas, daar had ik zin in. En was daar niet een heel eenvoudig recept voor? Iets met 200 g van alles? Al mijn kookboeken doorgespit, nee hoor, geen simpele cake te vinden. Maar lang leve het internet:

200 g bloem of zelfrijzend bakmeel
200 g suiker
200 gram boter
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
evt wat bakpoeder en/of een snufje zout

Da’s makkelijk te onthouden, niet?

Boter en eieren op kamertemperatuur laten komen. Boter en suiker mixen tot een romige massa, eieren erdoor, en als laatste de bloem/zelfrijzend bakmeel en evt bakpoeder en zout erdoor spatelen. Bakken op 160 graden, en zo’n 50 tot 90 minuten, daarover zijn de bronnen het enigszins oneens. In ieder geval moet je ‘het ding met de prikker’ doen om te controleren op gaarheid (jeweetwel, sateprikker, breinaald of barbecuespies tot het midden van de cake steken, komt hij er droog uit dan is het gaar).

Ik maakte met de helft van het recept kleine cakejes, die waren na zo’n 25 minuten al gaar. Ik deed er nog wat extra vanille-aroma door en mixte de helft van het beslag met wat cacao en geraspte chocolade, voor chocoladecakejes. Mmmmm…

Advertenties

Over Kat

Beginnende actieveling in de creatieve wereld, die graag haar maaksels aan de wereld wil laten zien.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s