Het handzame speldenkussentje

Goede voornemens (zie onderaan deze post) en ik, wij gaan niet samen.

Maar, maar, maar, ik had er écht een goed excuus voor hoor…

’s Avonds zat ik met een dieptepunt qua motivatie voor het afmaken van mijn Britse rokje (zij met voorkennis snappen wel over welk model ik het hier heb), en toen leek het me verstandig om toch nog even achter de naaimachine te blijven zitten. Voor iets anders, iets simpels en nuttigs. En omdat dat dieptepunt in motivatie mede was veroorzaakt door het iedere keer mijn speldenbakje niet terug kunnen vinden onder alle zooi, en omdat ik bij de Quilterij leuke ring-speldenkussentjes had gezien: een speldenkussen voor op de hand.

Met patchwork, want anders zou het maar saai worden (maar eigenlijk omdat ik het gewoon niet uit mijn ‘systeem’ kreeg), en voor om de hand/pols omdat ik aan één vinger vol spelden niet genoeg heb.

‘Blijheid’ was mijn insteek, in een poging om mijn gemoed maar vrolijk te houden, en tjonge wat werd ik er vrolijk van, ongetwijfeld droegen de veel te frivole stofjes daaraan bij maar wat zeker weten hielp is dat ik, met één oog dicht, geen enkel patchwork stukje verkeerd heb genaaid. Wat nochtans zéér verbazingwekkend is, gezien het aantal momenten waarop het fout kon gaan, vermenigvuldigd met de frequentie waarin ik normaliter dingen verkeerd naai (denk: één op de vier keer). De lapjes op de onderkant van het kussentje gingen vervolgens wel weer spontaan drie keer verkeerd, ik had immers ‘mislukkingsenergie’ opgespaard denk ik. Evenals de biais, maar dat hoort nu eenmaal verkeerd te gaan geloof ik.

De onderkant bestaat uit een stevig karton met daarover een stukje stof, ik ben geen acupuncturist dus het idee van naalden in mijn hand trok me niet zo. Wil iemand weten hoe het gemaakt wordt, geef maar een gil dan kijk ik of er een tutorial voor te maken valt. Wat ook voor de meeste van mijn andere maaksels geld trouwens: u vraagt, wij draaien!

Advertenties

Over Kat

Beginnende actieveling in de creatieve wereld, die graag haar maaksels aan de wereld wil laten zien.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s