Er is er één jarig, hoera, hoera

…dat kun je wel zien dat is Kat…

Ojee, weer een jaar ouder…

Ik zit nog voor de laatste keer aan de goede kant van de ‘afgerond dertig’, als je begrijpt wat ik bedoel. En denk je van: “kind, stel je niet aan, je bent nog piep”, dan moet ik je er helaas aan herinneren dat alles downhill gaat na je 23e. Aan alle dames die ik vroeg vanaf welke leeftijd ze opeens niet meer ouder wilden worden, noemden unaniem de 22, 23 jaar. En daar zit ik nu dus officieel overheen, en ik begrijp opeens waar ze het over hadden.

Leuk wordt het als je het hebt over trends van ‘vroeger’, heel lang geleden, en dan bedenkt dat je tijdens dat ‘vroeger’ al ruim en breed op jezelf woonde. Ik kijk al niet meer op als een arts zonder blikken of blozen vraagt of ik toevallig zwanger ben of probeer te worden. Vroeger ging dat nog met een verontschuldigend “het is misschien een rare vraag, maar…”. Voor mijn gevoel ben ik nog een soort van student, maar de studie ligt al ruim anderhalf jaar achter me. Mijn vriend, één jaar ouder dan ik, riep eerder wel eens wanhopig uit: “o nee, ik ben oud!”, inmiddels is dat ‘wij zijn oud’. Als mensen in de winkel naar mij verwijzen met ‘dat meisje’ voel ik mij nu lichtelijk beledigd. Ach en wee. Ik ben volwassen, er is geen ontkomen aan.

En om dat te vieren nam ik deze ENORME berg cakejes mee naar mijn werk. Ha!

P.S.: Ziehier hoe fictief een blog kan zijn, mijn verjaardag was eigenlijk gisteren. Maar ik was te druk met feesten (haha, weer fictie, ik hing lui op de bank) ik had mijn camera inclusief memory card (en dus inclusief foto’s) op mijn werk laten liggen, en opscheppen over bergen cakejes zonder bewijs maakt ook zo’n weinig betrouwbare indruk, vind je niet?

Advertenties

Over Kat

Beginnende actieveling in de creatieve wereld, die graag haar maaksels aan de wereld wil laten zien.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Er is er één jarig, hoera, hoera

 1. Prakkie zegt:

  Hoi Kat!

  Hieperdepiep!
  Van harte gefeliciteerd met je verjaren. En ondanks alle ouderdomsverschijnselen die je beschrijft nog vele (blog)jaren! Je moet maar zo denken: zolang je familie je blij kijkend nog geen looprek of wagentje cadeau doet zal het wel loslopen met die ouderdom. Al is 23 jaar natuurlijk wel stokoud. Tja. Ik weet nog dat ik 23 werd… Een paar jaar geleden. Dat was dus direct grijs, gehoorapparaat, bril met jampotglazen en een kunstgebit. Ik voelde me vanaf dag 1 een bejaarde! Maar wel mooi voor half geld in het openbaar vervoer, àls ik al een kaartje kocht 🙂 .

  En het “vergeten” van de verjaardag: ik heb wel eens een maand later gedacht “huh, ik was een week of wat geleden toch jarig?” En dan Sjaak toch nog zo gek gekregen een cadeautje te kopen. Aan de vorm van de verpakking was al te zien dat het weer een krat bier was (ik lust geen bier), maar hij bedoelde het goed. En van Blaffie een blik hondenbrokken gekregen! Dus tijdens menig kopje thee van mijn kant met koekie, dronk Sjaak blijmoedig mijn cadeau op en at Blaffie z’n blikkie brokken. Hoera!

  Proost en vrouwmoedig op naar de 24! Jes joe ken! 😉

  Dag!

 2. Prakkie zegt:

  Ja beste Kat, dat is één van mijn kernkwaliteiten: attent, maar met een deukje… Zit ik er een jaar naast! Je hebt me in je tekstje weer eens vaardig op het verkeerde been gezet, want ik dacht bouwjaar ’88. Ach, dan moet je maar zo denken: heb je het zwaarste jaar achter de rug 😉

  Dat wordt dus op naar de kwart!

  O ja, die cakejes: mouthwatering! Ik ben niet zo van koekie/keekie, maar door jouw voorbeelden zou ik bijna van mijn geloof vallen.

  Dag!

 3. Pingback: Voeding voor de innerlijke knutselaar | kat's crea blog

 4. Pingback: Vakantie! | kat's crea blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s