Kleine-dingentasje van vilt

Eerder liet ik het met bloed (spelden in vingers), zweet (het was 25 graden) en tranen (nouja, die eigenlijk niet, hooguit verwensingen naar de naaimachine) gemaakte kleine-dingentasje zien. Voor de luie mens kwam daarna een tweede kleine-dingentasje:

Men neme een stukje vilt, dubbelvouwen, een rits ertussen spelden en dan is het van roetsjroetsjroetsj door de naaimachine. En een klein vilten accent, dat zou ik met de hand erop naaien maar dat ging niet meer toen het tasje gemaakt was, dus dat werd helemaal in gemakzuchtige stijl met textiellijm erop geplakt.

Klaar! En denk je “nounou, wat een mooi stiksel”, dat zal ik eens even uitleggen. Mijn naaimachine heeft een hekel aan mij. Dat weet ik nu zeker, want nadat ik hem -na ettelijke pogingen tot goed instellen van de draadspanning- had doodverklaard, heeft vriendlief het onding onlangs toch eens erbij gepakt en wat denk je? Juist, liep als een trein. Hij heeft er de mooiste dingen mee gemaakt. Ga ik er vervolgens achter zitten, wat denk je? De vreemdste stiksels kwamen er onder vandaan. Aan mijn naaikunsten of het gebrek daaraan lag het niet want de instellingen en zelfs de stof waren hetzelfde. Na wat gerommel kreeg ik er nog enigszins bruikbare naden uit, okee, dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Vriendlief gaat erachter zitten, perfecte naden. Ik ga er weer achter zitten om een dikkere stof (vilt) te naaien, machine loopt vast… Ik rommel weer wat met de instellingen, hee, nu doet-ie ’t wel opeens. Probeer een dunnere stof: foute boel. Vriendlief heeft wederom nergens last van.

Dus: mijn vriend mag er vanalles mee doen, maar ik, ik mag alleen maar dikke stoffen gebruiken van mijn naaimachine. Discriminatie!

Advertenties

Over Kat

Beginnende actieveling in de creatieve wereld, die graag haar maaksels aan de wereld wil laten zien.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kleine-dingentasje van vilt

  1. prakkie zegt:

    Hoi Kat, wat een herkenning! Wat jij met de naaimachine hebt, heb ik met mijn grasmaaier. Dat ding wil nooit wat ik wil. Maar bij Sjaak! Als hij een vorkje wil meeprikken, zo is de afspraak, doet Sjaak klussen als tegenprestatie. Zo maait Sjaak ook het gras. En als Sjaak de machine bedient, dan vliegt ie – bij wijze van spreken – over het gras. Na afloop strak veldje. Geen sprietje groter of kleiner dan de ander. En het gemak waarmee hij het doet! Alsof het apparaat door hogere machten wordt bediend. Want laten we eerlijk zijn, Sjaak is nogal van de grove. Als Sjaak een pak melk lostrekt zit de halve keuken onder. Een fles fris lostrekken eindigt altijd met afgebroken hals van de fles. Een deur op slot? Sjaak weet de sleutel af te breken voordat ie de deur ontsloten heeft. Om maar eens wat voorbeelden te noemen. Maar Sjaak en de grasmaaier…. Als een duo in een klassiek ballet! Swan lake! Maar zo gauw ik het apparaat bedien… De kluiten vliegen in het rond. Steevast slaan de messen vast. Het grasveld ziet er na afloop uit alsof er granaten op zijn ontploft. Alsof een familie mol en masse heeft gedacht: “zoek de zon op, dat is zo fijn!” Een ramp. Dus vraag ik steevast Sjaak en die maait het gras met de zelfde maaier (!) en twee vingers in zijn neus, alsof het een biljartlaken betreft. Strak, mooi, glad, probleemloos. Hij zou er op een golfbaan prijzen mee kunnen winnen zeg maar. Ik heb het wel eens – net als jij – twijfelend aan mijzelf halverwege van hem overgenomen, met het idee: loopt nu lekker, nu ik! Guess what! Ik liep er nog geen twee tellen achter of de kluiten vlogen in het rond en weldra stond de grasmaaier volkomen vast in het grast (even zo, omdat dat leuk rijmt). En als je nu denkt, die grasmaaier kan je wel weggooien.. nee! Want Sjaak haalt dat ding uit de modder, klopt hem af en maait nog effe een stukkie biljartlaken, alsof er niets gebeurd is…. Huh? Tja, het zal wel iets in de genen zijn of zo, of foute energie. Heb me er ondertussen maar bij neergelegd. Die grasmachine en ik, wij houden niet van elkaar, wij worden nooit vrienden.

    Ik overweeg mijn tuin te laten asfalteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s