Yoghurtcakejes met bosbessenjam

I.v.m. overgebleven chocoladeglazuur en chocoladefrutsels, moest er iets gebakken worden uiteraard. In de koelkast stonden nog een restje biogarde en 2 eieren, dus dat werden cakejes op yoghurtbasis, met wat bosbessenjam erin voor dat speciale tintje. Uit een kookboek een recept voor cake waar yoghurt in verwerkt zit gehaald en de 16 benodigde ingrediënten teruggebracht naar 6: boter, eieren, biogarde, suiker, bloem en bakpoeder, want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

Natriumbicarbonaat (zuiveringszout), een handig spulletje dat ook in bakpoeder en zelfrijzend bakmeel zit, rijst als het in aanraking komt met zuren. Volgens het recept moest je zelfrijzend bakmeel en nog extra een theelepel natriumbicarbonaat gebruiken, ik had alleen bloem en bakpoeder, dus heb maar gewoon het hele zakje bakpoeder in het bodempje biogarde van 3 cm gekieperd. Want liever teveel rijsmiddel dan te weinig, toch?

Dat werd dus een race tegen de klok om de overige ingrediënten te mixen voordat de boel overstroomde…

Ziehier. Op het laatste nippertje alles gemengd, in de kuipjes gedaan met wat jam, de cakejes gebakken en vervolgens een aantal besmeerd met chocoglazuur en de eerder gemaakt chocofrutsels. Tadaa!

En nu gaan de (ongeglazuurde) cakejes als de wiedeweerga de vriezer in, voordat ik me er misselijk aan eet.

Advertenties

Over Kat

Beginnende actieveling in de creatieve wereld, die graag haar maaksels aan de wereld wil laten zien.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Yoghurtcakejes met bosbessenjam

  1. Oooh het water loopt me echt in de mond. En dan zo’n makkelijk recept! Maar wel origineel, want ik geloof niet dat ik al ooit eerder een cakeje met yoghurt erin heb gehad. Die plank waar je ze op hebt staan is ook echt mooi, heb je al wel vaker op je blog gehad, maar toch.

  2. Kat zegt:

    Wat het uiteindelijke recept is geworden is al helemaal origineel, want heb de verhoudingen naar eigen inzicht en voorraad aangepast en heb geen flauw idee meer hoeveel ik dus van wat heb gebruikt ;).

    Ben zelf ook helemaal weg van mn plankje, had ‘m al een tijdje niet gebruikt maar heb ‘m nu ‘herontdekt’. Wil je geloven dat ik, toen ik hem net had aangeschaft, dacht dat het de vorm van een peer had?

  3. Prakkie zegt:

    Kat, kheb thuis alvast het bandje aangezet met tromgeroffel, want het wordt nu toch een soort aftellen naar…..: HONDERD!!!!

    Ben erg benieuwd wat je jubileumblogbericht wordt. Want ja, er is natuurlijk wel wat te vieren creatieve dame!

    Ik leg de slingers klaar, doe alvast een koddige feestneus op en zet gek hoedje op, schenk mezelf alvast een smullie versnapering in en Blaffie een verse bak water. We zitten nu samen op de bank, laptop in het midden te wachten op de vuurpijlen en het knalvuurwerk. Jaha, een beetje oud en nieuwgevoel. En als je dan je recente tractaties op een schaaltje er naast zet, smullen we daar lekker van mee. O, wat was dat weer allemaal heerlijk!

    Lieve Kat (ja, zo zeg ik dat nu maar even vanwege de feestelijkheid): van harte gefeliciteerd met je succesvolle blog (met navolging van menigeen, ahum) en we hopen dat je nog heeeeel lang ons bericht van al je ceatieve uitspattingen. We hebben er van genoten en weten dat er nòg meer komt en dus opnieuw zullen genieten!

    Is het al “twaalf uur”? We ontkurken de champie alvast en zetten de glazen klaar in afwachting van….

  4. Kat zegt:

    Jahaa, om 12 uur sharp gaat de 100e post de lucht in! Wordt een speciale editie, meer vertel ik er nog niet over…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s