Appel-flans

Nope, geen flan-achtige creaties, die heb ik nog nooit gehad of gemaakt. Goede reden om dat eens te proberen overigens. Deze post is over in-elkaar-geFLANSte appeldingen. Er was nog een appel over die op moest en ben allergisch voor rauwe appel, dus dat moest gebakken worden. Gecombineerd met twee resterende plakjes bladerdeeg in de vriezer en twee ramequins waar ik fan van ben, plus wat kaneel en suiker geeft dit als resultaat:

Oja, ramequins zijn dus de bovenstaande schaaltjes. Duhuh. (Arrogante ik-weet-alles-want-ik-werk-in-een-kookwinkel-blik).

Advertenties

Over Kat

Beginnende actieveling in de creatieve wereld, die graag haar maaksels aan de wereld wil laten zien.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Appel-flans

  1. Mmmm van jouw posts krijg ik vaak lekkere trek! (En dat is helemaal niet goed voor me, probeer juist minder te snoepen).
    Ik dacht dat die schaaltjes gewoon 1-persoons-ovenschaaltjes heten… Zelf bezit ik ze ook, speciaal gekocht voor mijn recept voor Brusselse bollen.

    • Kat zegt:

      Oeh, brusselse bollen? Das een goed idee! Het recept staat op jouw blog, herinner ik me, dus dat komt wel goed :D.
      Over die ovenschaaltjes, de 1-persoonsversie heet idd ramequin met een sjiek woord (à la ‘ram-muh-kèn’, viva la France!), en zo zijn er nog allerlei namen voor de verschillende varianten. Is in de winkel wel handig want dan weet je tenminste waar je moet zoeken, plus je klinkt alsof je dr veel vanaf weet ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s