Mini-appeltaartjes

Men neme:

– 5 of 6 plakjes bladerdeeg

– 3 appels

– twee theelepels rietsuiker

– lekker veel kaneel

– en een muffinbakplaat voor 12 muffins

Appels schillen, in stukjes snijden en mengen met kaneel en suiker, muffinbakplaat invetten, bladerdeeg in repen snijden en eerst de zijkanten van de vormpjes bekleden, en daarna de onderkant (bladerdeeg wel een beetje uitrekken). Vervolgens het appelmengsel in de vormpjes gieten/duwen en de bovenkant eventueel bekleden met de in reepjes gesneden rest van het bladerdeeg. 15 à 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius, en viola: Mini-appeltaartjes!

Ik wilde eerst appelflappen maken, maar omdat daar naar mijn zin altijd iets te veel bladerdeeg en te weinig appel in past, heb ik het in deze vorm maar uitgeprobeerd. En het werkte, de cups kwamen er best stevig uit. Een volgende keer wil ik er rozijnen bij doen, en ook wat citroensap om het geheel een wat frissere smaak te geven.

Advertenties

Over Kat

Beginnende actieveling in de creatieve wereld, die graag haar maaksels aan de wereld wil laten zien.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mini-appeltaartjes

  1. Francine zegt:

    Mmm, dat ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s